Travel 

Tips Melancong ke Krabi, Thailand – Day 1

Ok, posting ni nak share our 1st trip to Krabi, Thailand pada 21 January 2013 – percutian pertama selepas saya melahirkan anak sulung, Armand Hani Hadeef.   Keputusan hanya dibuat pada December 2012 (sebab husband susah giler nak cuti). So dapatla tiket sederhana mahal. So initial plan dengan bantuan Encik Google, adalah seperti berikut:     Our flight selama sejam setengah touch down dari KL – Krabi, tiba dlm pukul 7: 45am. masa Krabi (sejam lebih awal dari Malaysia). Sampai airport, hubby uruskan luggage dan direct to our hotel (Srisuksant Resort),…

Read More
Travel 

5 sebab kenapa Krabi adalah destinasi yang TERBAIK!

KRABI, adalah sebuah destinasi yang PERFECT bagi warga Malaysia yang ingin bercuti bersama yang tersayang. Disebabkan faktor ini lah saya nak share pengalaman percutian saya ke sini bagi membantu anda merancang percutian anda di Krabi! Di sini ada 5 sebab kenapa Krabi adalah destinasi yang TERBAIK!’ a) Krabi adalah “Muslim-Friendly” Kebanyakkan penduduk asal tempatan di daerah Krabi ini adalah beragama Islam. Jadi tak payah risau sebarang sindiran perkauman yang biasa isteri/mak kita yang bertudung dapat dari warga tempatan di negara-negara barat. Dekat Krabi dan kawasan sekitar, ada je orang yang…

Read More