Travel 

5 sebab kenapa Krabi adalah destinasi yang TERBAIK!

KRABI, adalah sebuah destinasi yang PERFECT bagi warga Malaysia yang ingin bercuti bersama yang tersayang. Disebabkan faktor ini lah saya nak share pengalaman percutian saya ke sini bagi membantu anda merancang percutian anda di Krabi! Di sini ada 5 sebab kenapa Krabi adalah destinasi yang TERBAIK!’ a) Krabi adalah “Muslim-Friendly” Kebanyakkan penduduk asal tempatan di daerah Krabi ini adalah beragama Islam. Jadi tak payah risau sebarang sindiran perkauman yang biasa isteri/mak kita yang bertudung dapat dari warga tempatan di negara-negara barat. Dekat Krabi dan kawasan sekitar, ada je orang yang…

Read More
Travel 

Iternari Travel 6 hari di Thailand

Hari ke-2 di Bangkok, isteri saya dah sediakan tentative aktiviti sepanjang berada di Bangkok & Phuket. Saya nak masa di sini terisi sebaiknya sekaligus everything berjalan dengan lancar – estimated bajet turut diletak untuk make sure duit cukup. So tentatif program beliau sediakan adalah seperti dibawah: Melalui pembacaan pengalaman traveller sebelum ini, lokasi Chatuchak Market agak jauh (sekitar 30 minit dari bandar). So kami decide naik teksi dari hotel penginapan. Kos teksi adalah 150 baht (anda mesti pandai nego). Mengapa anda mesti ke Chatuchak? Chatuchak Market ni merupakan salah satu market terbesar di…

Read More