Langkawi Malaysia Travel Uncategorized 

Day 1: Pasar Malam Kuah, Langkawi

Jikalau anda ke Langkawi, saya cadangkan anda perlu berada di sana antara hari Rabu dan Sabtu. Hal ini kerana, di Pekan Kuah ada Pasar Malam terpanjang yang korang boleh borong makanan, pakaian dan apa jua jenis barang yang MURAH! MURAH! Bukan setakat bersih, tapi masyarakat dan penjualnya sangat friendly. Sepanjang jalan kami dapati ramai pelancong asing juga ambil kesempatan berkunjung ke pasar malam dan mencuba pelbagai variasi makanan murah disana. Meriah baq hang! Lokasi Pasar Malam ni memang dekat town area. Kalau tak silap, ada Hotel Baron just nearby dengan pasar malam…

Read More
Langkawi Malaysia Travel 

Day 1: Kota Mahsuri @ Makam Mahsuri

Sebaik “touch down” sahaja di Langkawi International Airport dalam jam 230pm, 1st thing to do is cari kereta sewa. Saya memang dah buat persiapan awal menempah daripada Suhaimi Rental Service Langkawi dan memilih kereta Mitsubushi Attrage. Kadar sewaan RM100/hari sebab “peak season”. Plan asal nak terus pekena Laksa Ikan Sekoq yang glemer di belakang airport ni. Tapi perut masih full sebab asyik makan jer dalam biz class ;), so kami terus ke destinasi pertama -> Kota Mahsuri. #sharing Kota Mahsuri adalah merupakan tempat yang dipercayai di mana Mahsuri binti Pandak Maya…

Read More

Tips Percutian ke Langkawi

Assalamualaikum. Saya masih dalam mood bercuti dan masih belum lagi move-on daripada percutian minggu lepas. Seperti KPI kami setiap tahun nak pergi bercuti 1 kali dalam Negara dan 1 luar Negara (ngade jer ada KPI mcmni haha), untuk tahun 2017 ni, lokasi dalam Negara yang kami pilih ialah Pulau Langkawi, Malaysia. Posting saya sebelum ni, saya ada berkongsi untuk cara mendapatkan harga tiket yang murah. Semoga ianya bermanfaat kepada anda. Jadi sekarang saya nak berkongsi tentang tips-tips yang anda perlu tahu sebelum ke Langkawi. Tempah Tiket Awal Ada beberapa kaedah…

Read More
Langkawi Malaysia Travel 

Bercuti ke Langkawi dengan Kelas Bisnes hanya RM90.00/way sahaja. Nak tahu bagaimana saya dapat?

Assalamualaikum, Seperti dijanjikan melalui facebook saya: Aliffa Rafini Abdullah, kalau dah cukup 100 like saya akan share bagaimana mendapat tiket penerbangan Business Class dari Kuching – KL – Langkawi haya pada harga RM180 +/- seorang. Bukan hanya dapat seat business class tetapi dapat masuk Golden Lounge for FREE dan luggage 40 kilogram seorang. Kalau pergi langkawi memang berbaloi giler sebab borong coklat, perkakas dapur dan etc. Untuk homestay pula kami tinggal di Homestay Mak Ida yang terletak di Ulu Melaka, Langkawi. Kawasannya betul-betul di tengah-tengah Langkawi, jadi kalau nak ke Kuah atau…

Read More