Fesyen Kehidupan 

INFO | Cara Mengatasi dan Merawat Masalah Senggugut atau Period Pain

Hi semua ! Tahukan apa itu senggugut ? Senggugut atau juga dikenali sebagai (Premenstrual dysphoric disorder /dysmenorhoea) merupakan sakit yang timbul dengan kedatangan haid bagi seorang wanita. Senggugut dibahagikan kepada dua iaitu Senggugut utama dan Senggugut kedua. Melalui daripada pembacaan Myza sendiri, lebih kurang 40% – 70% daripada wanita yang berada dalam tempoh kesuburan akan mengalami senggugut. Seramai lebih kurang 10% daripada mereka akan mengalami senggugut yang teruk. Senggugut utama Senggugut utama atau Senggugut primari adalah disebabkan oleh penghasilan hormon prostaglandin oleh badan yang menyebabkan pengecutan rahim yang luar biasa kuat….

Read More
Fesyen 

Premium Beautiful Corset – Own Testimony

Assalamualaikum.. Rasanya agak terlewat nak cakap “Selamat tahun baru 2013”..Tetapi takpe, we still in February..So still new year kot? hehe..Btw, syukur dipanjangkan usia dan diberi peluang untuk update blog yg dah berdebu ni…Maafkan saya! Kali ni saya nak kongsikan perubahan saya selamat setahun menggunakan Corset Premium Beautiful (PB), 8jam setiap hari , no diet at all. Saya mula menggunakan Corset Premium Beautiful ni selepas 3 bulan bersalin. Niat masa tu satu jer. Nak produce banyak- banyak susu badan tanpa amek any minuman or supplement. Why? ya, saya seorang penakut. Takut if minum produk…

Read More