Bercuti ke Langkawi dengan Kelas Bisnes hanya RM90.00/way sahaja. Nak tahu bagaimana saya dapat?

Assalamualaikum,

Seperti dijanjikan melalui facebook saya: Aliffa Rafini Abdullah, kalau dah cukup 100 like saya akan share bagaimana mendapat tiket penerbangan Business Class dari Kuching – KL – Langkawi haya pada harga RM180 +/- seorang.

Total tiket 1 way Kch-KL-Langkawi RM386.90 untuk 2 dewasa, 2 kanak-kanak dan 1 bayi

Bukan hanya dapat seat business class tetapi dapat masuk Golden Lounge for FREE dan luggage 40 kilogram seorang. Kalau pergi langkawi memang berbaloi giler sebab borong coklat, perkakas dapur dan etc.

Proof =)
Golden Lounge KLIA. Armand feeling plak tengok aeroplane
Business Class -Comfort, Special menu, free flow drinks =)

Untuk homestay pula kami tinggal di Homestay Mak Ida yang terletak di Ulu Melaka, Langkawi. Kawasannya betul-betul di tengah-tengah Langkawi, jadi kalau nak ke Kuah atau Pantai Chenang hari-hari pun boleh. Jarak driving sekitar 20 minit sahaja. Harga Homestay ni RM220/semalam. Tetapi kalau anda ada Akaun Emas GAP Public Gold, anda boleh dapat lagi murah sekitar RM18*/semalam. Kalau nak buka Akaun GAP, anda boleh hubungi saya- 019-8262200.

Homestay Mak Ida, Ulu Melaka, Langkawi

 

Itinerary percutian 4 hari dan 3 malam di Langkawi

Sangat-sangat penting buat itinerary sebab saya jenis yang tak nak membazir masa dan tenaga. Mesti manfaatkan masa sepenuhnya semasa bercuti (bkn senang nak pergi bercuti bersama & kos yg dah dikeluarkan).

Dengan itinerary ni kami dapat plan perjalanan serta estimate berapa kos yang diperlukan untuk perbelanjaan bercuti. Memori bercuti dengan keluarga ni la yang akan kita akan kenang apabila dah tua nanti Insha Allah.

(Armand, Altamis, Aaron – One day when three of you read this article make sure bawa daydet and mommy bercuti nanti).. He he

Saya buat ni 1day before nak fly..Kebiasaan saya dah prepare awal-awal. Tetapi agak busy dengan kerja di pejabat sebelum bercuti..typo sikit: Duta Free Duty Free hihi

So, untuk dapatkan tips cara dapatkan tiket pada harga murah rujuk artikel selepas ini =)

Seperti sebelum beli emas, kita mesti rajin cari info dan banyak bertanya .. Macam tu jugak dengan percutian, rajin cari tarikh yang orang tak ramai pergi bercuti dan rajin buat research. Saya memang suka study-study bab pelancongan ni hehe..Dah siap proposal, saya submit ke husband untuk dapat approval.

Tips ke Langkawi akan dishare di posting selepas ini.. stay tune and bookmark my website k..

Cuci mata sikit =)

Myzarafini Abdullah

2 Februari 2017

2 pm @ Menara Pelita

1 Comment

Add Yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *